lørdag 24. januar 2015

Om Lurøygården

 Velkommen til Lurøygården ! Gården vår drives idag med melkeproduksjon i løsdriftsfjøs med melkerobot. På gården finner du i tillegg til kyr og kalver også hester, høner, hund og katt. Vi tar gjerne imot grupper, barn eller voksne som ønsker omvisning eller tilrettelagte tilbud på gården. Ta kontakt for mer informasjon. 
Vi tok over gården i 1996, og har restaurert det ene av de to gamle hovedhusene på gården. 

Vårt store prosjekt i tida fremover er å sette i stand " gammelhuset " på gården. Her vil vi ta imot gjester som ønsker servering, ha åpen kafe, leie ut selskapslokaler og produsere lokal mat for videresalg. . Vi har allerede prøvd dette litt ut med "åpen gård" arrangement i 2013 og kafe under Strikkefestivalen på øya høsten 2014. På litt lengre sikt håper vi å  kunne tilby overnatting i andre etasje.


Lurøy gård har Nord-Norges best bevarte renessansehage fra sist på 1700-tallet, og har vært i Mickelborg-og Dass-slektens eie gjennom hundrevis av år. I hagen finnes mange opprinnelige stauder, lysthus, stabbur, en kunstig dam og en over 18 meter høy blodbøk. Lurøy gård ligger lunt til oppunder fjellet like ved Lurøy kirke, og er åpen for besøkende.
Vi er stolte over den flotte hagen som ligger på gården! Her kan du rusle rundt og kjenne historiens sus under trekronene, mens du hører bekken sildre ned til den lille dammen og duften fra gamle Albaroser kile deg i nesen! 


Lurøygården ligger lunt til ved foten av Lurøyfjellet, 685 meter høyt. Turstien starter ved parkeringsplassen mellom barnehagen og Lurøygården, og turen opp tar deg mellom 1,5 og 2 timer i moderat tempo. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar